Buitenlands nieuwsNieuws

Mozart krijgt eigen PLAYMOBIL-figuur

Mozart-ambassadeur Rolando Villazón heeft op vrijdag bij de Stiftung Mozarteum Salzburg een PLAYMOBIL-figuur van Mozart gepresenteerd. Het poppetje is een eerbetoon aan de Oostenrijkse componist en kan vanaf november gekocht worden.

Rolando Villazón met de Mini-Mozart van PLAYMOBIL. (© Wolfgang Lienbacher)

De Stiftung Mozarteum Salzburg heeft het speelgoedproject serieus aangepakt. De wetenschappelijke afdeling van het Oostenrijkse instituut heeft het PLAYMOBIL-figuur ontwikkeld, waarbij naar een zo authentiek mogelijk ontwerp van zijn pruik, kleding en schoenen is gezocht. De ‘Mini-Mozart’ heeft een viool en strijkstok in handen om zijn talent als violist te onderstrepen.

Het doel van het project, een initiatief van het Mozarteum en de geobra Brandstätter Stiftung, is om jong en oud een speelse toegang tot Mozarts leven en werk te geven. Het poppetje staat in groot formaat voor het Mozarteum en is vanaf 4 november in het klein te bestellen via www.mozarteum.at en www.playmobil.com. Het speelfiguur kost 3,99 euro.

Tenor en regisseur Rolando Villazón is Mozart-ambassadeur van de Stiftung Mozarteum en was in die hoedanigheid bij de presentatie betrokken. “Ik ben zeer verheugd dat ik met mijn nieuwe kleine vriend een extra Mozart-vertegenwoordiger aan mijn zijde heb”, zegt hij. “Ik zal hem op mijn reizen altijd als souvenir meenemen. Ook 250 jaar na zijn tijd in Salzburg geldt: Mozart leeft!”

Vorig artikel

Met herneemt Pelly's Manon in bioscoop

Volgend artikel

Heroïsche Siegfried, maar dan op z’n Frans

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.