Nieuws

Van der Plas vertrekt bij Nationale Opera & Ballet

Algemeen directeur Els van der Plas vertrekt per 1 november bij Nationale Opera & Ballet. Ze wordt zakelijk directeur van het museum Bonnefanten in Maastricht.

Els van der Plas. (© Sebastien Galtier)

Els van der Plas trad in augustus 2012 bij Nationale Opera & Ballet (NO&B) aan om als eerste algemeen directeur de fusie van De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en Het Muziektheater te leiden. Na ‘afronding van haar kernopdrachten’ is ze toe aan een nieuwe uitdaging, aldus het bericht van NO&B.

NO&B noemt als hoogtepunten uit de jaren onder Van der Plas de groei van het aantal bezoekers en de naamsbekendheid van NO&B, de bouw van de Odeonzaal, de verbouwing van de foyers, de lancering van het Nationale Opera & Ballet Fonds en de introductie van de Young Patrons Circle. Ook riep ze de Pierre Audi Leerstoel in het leven.

Van der Plas’ vertrek naar het museum Bonnefanten is een wens die uitkomt. ‘Werken voor een kunstmuseum stond altijd hoog op mijn lijst’, zegt ze. ‘Het Bonnefanten volg ik al vele jaren en ik heb al lange tijd een enorme bewondering voor het internationale en inclusieve beleid dat Stijn Huijts hiermee voert.’

Vorig artikel

Maarten Engeltjes is tedere Händel-held

Volgend artikel

Opera in de media: week 28 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.