Nieuws

De opera-agenda vult zich weer

Maandenlang was het stil in de theaters, maar nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en de zalen uitgebreide hygiëneconcepten hebben uitgedacht, worden de agenda’s langzaam weer volgepland. De opera-agenda van Place de l’Opera houdt het allemaal bij.

Er mogen minder mensen in de zaal, er zijn strikte regels voor, tijdens en na optredens en op het podium of de bühne gaat het er anders aan toe. Maar er kan weer muziek gemaakt worden. De herstart zal voor veel professionals in de cultuursector niet meer dan een schrale troost zijn, maar de stilte wordt in elk geval weer doorbroken.

Het is voor muziekliefhebbers niet eenvoudig om te ontdekken welke concerten en voorstellingen plaatsvinden en welke uitvallen, en bij welke online aangekondigde programmaonderdelen nog een slag om de arm gehouden moet worden. Sommige gezelschappen programmeren per twee maanden, sommige hebben hun plannen tot het einde van het jaar min of meer vastgesteld, maar laten voorlopig een vraagteken achter hun producties in 2021 staan.

Om operaliefhebbers van dienst te zijn, houden we in de opera-agenda van Place de l’Opera alle ontwikkelingen zo goed mogelijk bij. Voorstellingen en concerten die officieel bekendgemaakt zijn, worden direct aan de agenda toegevoegd. Veranderingen in programmeringen worden snel verwerkt, zodat de agenda een zo actueel mogelijk overzicht biedt van wat er in Nederland te zien is aan scenische opera’s, concertante opera’s, liedrecitals, operavertoningen in de bioscoop en concertprogramma’s met operazangers.

Mist u een concert of voorstelling in de agenda? Laat het de redactie weten via redactie@operamagazine.nl.

Vorig artikel

De operahuizen gaan weer open: Berlijn (1)

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Stan, Nickey en Asmik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.