Nieuws

Columbia Artists beëindigt werkzaamheden

Columbia Artists Management heeft met ingang van maandag 31 augustus zijn werkzaamheden moeten staken. Het voorname impresariaat noemt de wereldwijde coronacrisis als reden.

Columbia Artists werd opgericht in 1930 en managede door de decennia heen legendarische zangers als Leontyne Price, Renata Tebaldi, Jussi Björling en Richard Tucker en dirigenten/componisten als Herbert von Karajan, Leonard Bernstein en Igor Stravinsky. Op dit moment vertegenwoordigde het impresariaat sterren als Isabel Leonard, Jamie Barton en Mariusz Kwiecien.

Op zijn homepage stelt Columbia Artists dat het na lang beraad en met veel verdriet in het hart tot het besluit is gekomen om zijn activiteiten te staken, het resultaat van ’the impact of the world-wide pandemic’s effect on the entire international performing arts community’, aldus de verklaring.

De New Yorkse firma gaat nu een faillissementsprocedure in, waarin ook het grote aantal zangers en musici dat aan Columbia is verbonden geholpen wordt om nieuw management te vinden.

Vorig artikel

Fotoreportage: The making of The Other

Volgend artikel

Mahler met accordeon: een wereldprimeur?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.