Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Petrenko dirigeert nieuwe Ring in Bayreuth in 2013

Bayreuth28 augustus 2010 Geen reacties

De Russische dirigent Kirill Petrenko is door de Bayreuther Festspiele gecontracteerd om in 2013 een nieuwe productie van Wagners Der Ring des Nibelungen te leiden. Dat bericht het Duitse Focus. Met de productie wordt Wagners 200e geboortedag gevierd.

Petrenko was van 1999 tot 2002 Generalmusikdirektor van de Staatsoper in Meiningen, waar hij met een Ring-uitvoering internationale lof ontving. Vanaf 2002 was hij vijf jaar lang de muzikaal directeur van de Komische Oper in Berlijn. De Bayreuther Festspiele vond dat cv indrukwekkend genoeg om Petrenko de eer te geven tijdens het Wagner-jubileum in 2013 de Ring te dirigeren.

De huidige Ring-productie van Bayreuth komt van de hand van Tankred Dorst en werd vijf jaar geleden voor het eerst opgevoerd. Afgelopen woensdag dirigeerde Christian Thielemann de laatste voorstelling van de productie dit jaar.

Wie de regie van de Ring voor 2013 mag verzorgen, is nog niet bekend. Volgens Focus is het mogelijk dat twee of zelfs vier regisseurs samen een enscenering van de cyclus mogen maken.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.