Buitenlands nieuwsNieuws

Cura regisseert en zingt Samson et Dalila

De nieuwe productie van Saint-Saëns’ opera Samson et Dalila bij het Badischen Staatstheater in Karlsruhe wordt een onemanshow van José Cura. De tenor zingt niet alleen de hoofdrol, hij is ook verantwoordelijk voor de enscenering en heeft de kostuums en decors ontworpen.

José Cura (foto: Cuibar Productions).

Het idee voor de productie ontstond toen Cura na een galaconcert in Karlsruhe aan de praat raakte met intendant Achim Thorwald, zo schrijft Boulevard Baden. Toen Cura het over Samson et Dalila had, stelde Thorwald hem voor om de opera in Karlsruhe te ensceneren. Cura zei meteen ja.

Cura heeft gekozen voor een moderne enscenering en volgens Boulevard Baden slaat zijn werkwijze aan. De afgelopen drie weken was de Argentijn intensief bij het repetitieproces betrokken. ,,En het koor ligt aan zijn voeten”, aldus Thorwald in de krant.

De productie gaat op vrijdag 15 oktober in première. Cura zingt de rol van Samson, Julia Gertseva is Dalila. De voorstelling wordt geleid door Jochem Hochstenbach.

In Boulevard Baden liet Cura weten in de toekomst graag meer opera’s te willen ensceneren. Op zijn programma staan in elk geval Puccini’s La Rondine in Nancy en de double bill Cavalleria rusticana/Pagliacci in Luik, beide in 2012.

Zie voor meer informatie de website van het Badische Staatstheater Karlsruhe.

Vorig artikel

De intieme kant van Cecilia Bartoli

Volgend artikel

L’Arpeggiata swingt in hip barokconcert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.