BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Wagemakers regisseert Tristan in Nürnberg

Het Staatstheater Nürnberg presenteert op zondag 21 oktober een nieuwe productie van Wagners Tristan und Isolde. De Nederlandse regisseur Monique Wagemakers verzorgt de regie. De première wordt live uitgezonden in vijftig bioscopen in Duitsland en Oostenrijk.

Monique Wagemakers.

Wagemakers is regelmatig actief als regisseur in Duitsland. Zo ensceneerde ze de afgelopen seizoenen onder meer Il barbiere di Siviglia, Un ballo in maschera en Lulu bij verschillende Duitse huizen.

In Nürnberg is vanaf 21 oktober haar visie op Tristan und Isolde te zien. Ze werkt voor die productie samen met muzikaal leider Marcus Bosch en decorontwerper Dirk Becker, die volgens het operahuis een ‘imposant Bühnenbild’ heeft neergezet.

De hoofdrollen in Wagners liefdesdrama worden vertolkt door Lioba Braun en Vincent Wolfsteiner. Braun maakt haar scenische roldebuut als Isolde, Wolfsteiner zingt voor het eerst in zijn carrière Tristan.

Bijzonder aan de première op 21 oktober is dat vijftig bioscopen in Duitsland en Oostenrijk de voorstelling live op het witte doek zullen vertonen. Het is voor het eerst dat deze Wagner-opera in Duitstalig Europa in de bioscoop verschijnt.

Tristan und Isolde wordt na 21 oktober nog uitgevoerd op 28 oktober, 1 en 17 november, 2, 15, 23 en 30 december en 12 en 20 januari. Zie voor meer informatie de website van het Staatstheater Nürnberg. Zie ook www.liveimkino.de voor informatie over de uitzending in de bioscoop.

Vorig artikel

Cahn blijft nog zes jaar bij Vlaamse Opera

Volgend artikel

Maria Fiselier is overdonderd door succes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. L. Groenewoud
  20 oktober 2012 at 09:50

  Heel veel succes gewenst in Nürnberg.

  Groet

 2. 20 oktober 2012 at 15:35

  Wat gaaf voor Monique Wagemakers!
  Gefeliciteerd en heel veel toi toi toi!
  Misschien ga ik wel naar één van de voorstellingen als ik in de buurt ben!