Buitenlands nieuwsNieuws

Cahn blijft nog zes jaar bij Vlaamse Opera

Aviel Cahn heeft voor zes jaar bijgetekend bij de Vlaamse Opera. De Raad van Bestuur van het gezelschap besloot unaniem zijn mandaat tot seizoen 2017/2018 te verlengen. Dat maakte het operahuis vandaag bekend.

Aviel Cahn.

De Zwitserse intendant Cahn trad in 2009 aan als hoofd van de Vlaamse Opera. Zijn opdracht was om een ‘jong en eigenzinnig operahuis op te bouwen’, aldus Paul Cools, de voorzitter van de Raad van Bestuur. Volgens Cools heeft Cahn dat met succes gedaan.

De komende seizoenen kan Cahn verder gaan op de ingeslagen weg, zo is de bedoeling. Cahn: ,,We hebben al een hele weg afgelegd en ik ben blij dat het publiek ons daarin zo enthousiast volgt. We zullen ons met het hele team verder blijven inzetten om van de Vlaamse Opera een huis te maken dat als referentie kan dienen op vlak van een moderne manier van opera brengen voor mensen van vandaag.”

Vorig artikel

Matinee brengt nieuwe opera Wagemans

Volgend artikel

Wagemakers regisseert Tristan in Nürnberg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. Mark-Jan
  20 oktober 2012 at 10:01

  Geweldig nieuws!
  Vlaamse Opera stond vorig seizoen voor mij met stip op een.
  Wanneer zou er wat veranderen in Amsterdam?

 2. .erda
  20 oktober 2012 at 17:26

  Pech voor mij.
  Heb twee jaar geleden mijn abonnement opgezegd omdat ik me meer ergerde dan wel genoot van het gebodene. Wilde / zal wachten tot die meneer eindelijk weg is voor ik daar weer eens binnenstap. Leve Opera in de Cinema – de MET producties zijn een waar genot hier in Antwerpen. Goede zalen, goede klank, 1/5de van de prijs van mijn laatste ticket (abonnementsprijs !) in de opera, en vooral Genietbare Producties!