BinnenkortNieuws

IDFA draait documentaire Wagner’s Dream

Het International Documentary Film Festival Amsterdam draait tijdens zijn 25e editie, van 14 tot en met 25 november op diverse locaties in Amsterdam, driemaal de documentaire Wagner’s Dream van Susan Froemke. De film volgt de creatie van Robert Lepages Ring-cyclus in New York.

Scène uit Lepages productie van Das Rheingold (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Robert Lepages productie van Der Ring des Nibelungen werd tussen 2010 en 2012 opgevoerd bij de Metropolitan Opera in New York. In haar documentaire volgt Susan Froemke de regisseur vanaf de voorbereiding op de monumentale voorstellingenreeks tot aan de voorstellingen zelf.

In de film komen diverse grote operazangers aan het woord, evenals Met-directeur Peter Gelb, trouwe Wagner-fans en kritische journalisten. De documentaire kreeg al veel aandacht, onder meer in een recensie op Place de l’Opera.

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zendt de documentaire driemaal uit tijdens zijn aanstaande festival: op 15 november in Munt 10, op 16 november in Munt 11 en op 18 november in de Theaterzaal van Melkweg.

Het IDFA viert dit jaar zijn 25e verjaardag en doet dat met een selectie van 317 films, die woensdag 14 tot en met zondag 25 november op tal van locaties in Amsterdam vertoond zullen worden.

Zie voor meer informatie de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam.

Hieronder de trailer van de documentaire:

Vorig artikel

Villazón en Dessay overtuigen in Manon

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Polls

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.