BinnenkortNieuws

Schouwburg Velsen organiseert Verdi Dag

De Stadsschouwburg Velsen organiseert op zondag 3 maart een Verdi Dag, ter gelegenheid van het Verdi-jaar 2013. Van 10.00 tot 16.00 uur is er een programma om nader kennis te maken met Verdi en te genieten van zijn werk.

De Verdi Dag is een initiatief van de Stadsschouwburg, de Volksuniversiteit Velsen en het Kunstencentrum Velsen. Om 10.00 uur wordt begonnen met een actieve lezing door operakenner Bo van der Meulen. Hij maakt het publiek ‘onderdeel van een Verdi-opera’, aldus de beschrijving.

Van 11.30 tot 13.00 uur wordt onder professionele leiding het Slavenkoor uit Nabucco ingestudeerd. Iedereen kan daaraan deelnemen. Het koorwerk wordt niet alleen ingestudeerd, maar ook geënsceneerd, door regisseur Jeroen Lopes Cardozo.

’s Middags bieden Van der Meulen en Cardozo de bezoekers samen een kijkje in de keuken van de opera door middel van een ‘ontleding’ van een scène uit Nabucco. De dag wordt daarna afgesloten door een ‘Mini Nabucco’, waarin een sopraan een scène uit de opera zingt en het gelegenheidskoor het Slavenkoor laat horen.

Deelname kost 69 euro. Zie voor meer informatie de website van de Stadsschouwburg Velsen.

Vorig artikel

De Stilte van Saar beleeft wereldpremière

Volgend artikel

DNO presenteert seizoen 2013/2014

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.