Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

Levine terug op witte doek met Falstaff

New York9 december 2013

door

Hij was lange tijd uit de roulatie, maar op zaterdag 14 december is James Levine weer wereldwijd in talloze bioscopen te bewonderen op de bok voor het orkest van de Metropolitan Opera, in een live-uitzending van Verdi’s laatste opera Falstaff. Ambrogio Maestri zingt de titelrol.

Ambrogio Maestri als Falstaff (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Ambrogio Maestri als Falstaff (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Levine kampte de afgelopen jaren met gezondheidsproblemen, waardoor hij niet meer voor zijn vertrouwde Met-orkest stond. In mei dit jaar maakte hij zijn voorzichtige comeback met een concert in Carnegie Hall en dit seizoen neemt hij voor het eerst weer wat opera’s voor zijn rekening in Lincoln Center, de thuisbasis van de Met. Falstaff is zijn eerste live uitgezonden productie in bijna twee jaar tijd.

De productie van Verdi’s laatste opera is nieuw; de eerste nieuwe Falstaff sinds 1964. Regisseur Robert Carsen plaats het verhaal, gebaseerd op twee toneelstukken van Shakespeare, op het Britse platteland, zo halverwege de twintigste eeuw.

De titelrol wordt gezongen en gespeeld door Ambrogio Maestri, die eerder te zien was in L’elisir d’amore. Hij wordt vergezeld van regelmatige Met-zangers als Lisette Oropesa (Nannetta), Angela Meade (Alice) en Stephanie Blythe (Mrs. Quickly) en verder Jennifer Johnson Cano (Meg Page), Paolo Fanale (Fenton) en Franco Vassallo (Ford). De beroemde Amerikaanse sopraan Renée Fleming presenteert de uitzending.

Falstaff wordt uitgezonden in diverse bioscopen in Nederland, waaronder CineMec in Ede en vijftien vestigingen van Pathé.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.