Home » Binnenkort, Nieuws

Kozelj zingt Sea Pictures bij Studenten Orkest

7 februari 2014

door

Barbara Kozelj gaat van 8 tot en met 18 februari op tournee met het Nederlands Studenten Orkest. De mezzosopraan zingt de liederencyclus Sea Pictures van Elgar. Het orkest speelt daarnaast werken van Kadar en Sjostakovitsj.

Barbara Kozelj (foto: Merlijn Doomernik).

Barbara Kozelj (foto: Merlijn Doomernik).

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) wordt ieder jaar opnieuw samengesteld uit studenten die zich naast hun studie bezighouden met klassieke muziek. Het orkest repeteert tien dagen lang op een programma en gaat daar daarna mee het land door. Dit jaar doen de studenten niet, zoals gebruikelijk, tien steden aan, maar elf.

Het programma van dit jaar bestaat uit een opdrachtcompositie van Matthias Kadar, de liedcyclus Sea Pictures van Elgar en de tiende symfonie van Sjostakovitsj, volgens het orkest “het spektakelstuk van de avond”.

Het NSO staat onder leiding van Jurjen Hempel. Barbara Kozelj is gastsoliste voor Elgars werk, een serie van vijf liederen op teksten van diverse dichters, dat in 1899 in première ging met Elgar zelf op de bok.

Het NSO begint zijn tournee op 8 februari in Someren en doet daarna Enschede, Maastricht, Eindhoven, Leeuwarden, Leiden, Haarlem, Nijmegen, Groningen, Rotterdam en Amsterdam (Concertgebouw) aan. De tour krijgt een internationale noot met een optreden in Riga op 23 februari.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Studenten Orkest.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.