BinnenkortNieuws

Deelnemers 50e editie IVC bekendgemaakt

Er zijn 28 liedduo’s en 63 opera- en oratoriumkandidaten toegelaten tot de Eerste Ronden van het Internationaal Vocalisten Concours, dat van 4 tot en met 14 september in Den Bosch gehouden wordt. De selectie werd donderdag bekendgemaakt.

IVC-logoOp 27 en 28 juni vonden de laatste voorronden voor de vijftigste editie van het Internationaal Vocalisten Concours plaats, nadat eerder voorselecties werden gehouden in binnen- en buitenland en zangers zich ook via YouTube hadden kunnen aanmelden.

Wat Nederlandse zangtalenten betreft, zijn er geen tenoren, countertenoren, baritons of bassen geselecteerd, maar wel veel sopranen en mezzosopraan. De sopranen Deirdre Angenent, Zofia Cieszynska, Zinzi Frohwein, Charlotte Janssen en Simone van Lieshout en de mezzosopranen Florieke Beelen, Marian Dijkhuizen, Eva Kroon, Esther Kuiper, Leonie van Rheden, Merlijn Runia, Francine Vis en Iris van Wijnen doen in september allemaal een gooi naar de prijzen.

In de speciale liedcompetitie dingen drie Nederlandse duo’s mee: mezzosopraan Florieke Beelen met pianiste Abigail Richards, sopraan Nikki Treurniet met pianist Rik Kuppen en sopraan Ellen Valkenburg met pianist Andrea Vasi. Verder vormt de Nederlandse bariton Michael Wilmering een duo met de Venezolaanse pianist Javier Rameix.

De volledige deelnemerslijsten zijn te vinden op de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Supercast zingt nieuwe Tell in München

Volgend artikel

Opera in de media: week 28

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.