Home » Binnenkort, Nieuws

Deelnemers 50e editie IVC bekendgemaakt

Den Bosch4 juli 2014 Geen reacties

Er zijn 28 liedduo’s en 63 opera- en oratoriumkandidaten toegelaten tot de Eerste Ronden van het Internationaal Vocalisten Concours, dat van 4 tot en met 14 september in Den Bosch gehouden wordt. De selectie werd donderdag bekendgemaakt.

IVC-logoOp 27 en 28 juni vonden de laatste voorronden voor de vijftigste editie van het Internationaal Vocalisten Concours plaats, nadat eerder voorselecties werden gehouden in binnen- en buitenland en zangers zich ook via YouTube hadden kunnen aanmelden.

Wat Nederlandse zangtalenten betreft, zijn er geen tenoren, countertenoren, baritons of bassen geselecteerd, maar wel veel sopranen en mezzosopraan. De sopranen Deirdre Angenent, Zofia Cieszynska, Zinzi Frohwein, Charlotte Janssen en Simone van Lieshout en de mezzosopranen Florieke Beelen, Marian Dijkhuizen, Eva Kroon, Esther Kuiper, Leonie van Rheden, Merlijn Runia, Francine Vis en Iris van Wijnen doen in september allemaal een gooi naar de prijzen.

In de speciale liedcompetitie dingen drie Nederlandse duo’s mee: mezzosopraan Florieke Beelen met pianiste Abigail Richards, sopraan Nikki Treurniet met pianist Rik Kuppen en sopraan Ellen Valkenburg met pianist Andrea Vasi. Verder vormt de Nederlandse bariton Michael Wilmering een duo met de Venezolaanse pianist Javier Rameix.

De volledige deelnemerslijsten zijn te vinden op de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.