Home » Achtergrond, Binnenkort

Foto’s: Libretto in de maak

7 augustus 2014 Geen reacties

Gisteren startte de verkoop van Libretto, een nieuw operaboek, boordevol interviews, reportages en achtergronden bij seizoen 2014/2015. Maar hoe gaat het boek er uitzien? Lees verder voor een ‘sneak preview’, gemaakt tijdens het drukproces dat momenteel volop gaande is!

Libretto druk 2

Joseph Calleja en Luca Pisaroni worden nu eens op een andere dan vocale manier beoordeeld, namelijk: zien ze er druktechnisch mooi uit? De tenor en de bas-bariton komen beiden uitgebreid aan het woord in de eerste akte van Libretto, die geheel draait om de concerten en liedrecitals die komend seizoen in Nederland te zien zullen zijn.

Libretto druk 3

Na goedkeuring leggen Calleja en Pisaroni 1.000 keer de weg door de drukpers af. Pisaroni doet dat overigens tezamen met schoonvader Thomas Hampson, die zich actief in het gesprek met Libretto mengde.

Libretto druk 4

De 184 pagina’s van Libretto bevinden zich letterlijk onder een operahemel: de volledige binnenkant van de open te vouwen omslag is bedrukt met de plafondschildering die Marc Chagall in 1964 maakte voor het Palais Garnier, het operahuis dat niet toevallig gesitueerd is aan het Place de l’Opéra in Parijs…

Libretto druk 1

Het gehele ontwerp van Libretto is opgebouwd vanuit vijf kleuren uit de plafondschildering van Chagall. Iedere akte van Libretto heeft één eigen kleur, die als een bekwame belichter tekst en beeld van sfeer voorziet.

Libretto cover - kopie

Een dummy van het eindresultaat. Op 21 augustus is Libretto echt af. Bestel hem alvast met korting via het online bestelformulier!

Bestel Libretto nu voor € 19,95 (inclusief verzendkosten)!

Meer lezen over de inhoud? Lees het introductieartikel.

 © Foto’s: Drukkerij Van der Perk.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.