Home » Binnenkort, Nieuws

Philips Orkest brengt Porgy and Bess

29 oktober 2014

door

Het Philips Symfonie Orkest, het Philips’ Philharmonisch Koor en Studio32 brengen in november vier concertante opvoeringen van Gershwins opera Porgy and Bess, in Veldhoven, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. De concerten staan onder leiding van Jules van Hessen en Béni Csillag.

Porgy and Bess PhilipsHet Philips Symfonie Orkest is een in Eindhoven gevestigd amateurorkest. Het bestaat al ruim 85 jaar en wordt al meer dan 25 jaar geleid door Jules van Hessen. Ieder jaar brengt het orkest vijf programma’s.

Voor Porgy and Bess gaat het orkest een samenwerking aan met het Philips’ Philharmonisch Koor, geleid door Béni Csillag, en Studio32 uit Utrecht, een zangstudio van zangdocente Henny Diemer, die jonge zangers helpt podiumervaring op te bouwen.

Porgy and Bess is een beroemde opera van George Gershwin. Het vertelt hoe een gehandicapte zwarte bedelaar in de sloppenwijken van Charleston (Porgy) zijn geliefde Bess probeert te redden uit de klauwen van Crown, haar gewelddadige en bezitterige ex-vriend, en Sportin’ Life, een drugsdealer.

De solorollen worden ingevuld door studenten van Studio32. Daaronder Hans Voschezang in de rol van Porgy en Charlotte Houberg in de rol van Bess. Andere zangers zijn Elvire Beekhuizen, Leonie van Rheden, Dody Soetanto, Michael Wilmering, Satriya Krisna, Eric Jansen, Wineke van Lammeren, Floor van der Sluis en Rosina Fabius.

Porgy and Bess wordt uitgevoerd in De Schalm in Veldhoven (11 november), TivoliVredenburg in Utrecht (12 november), Muziekgebouw Eindhoven (21 november) en het Concertgebouw in Amsterdam (22 november). Zie voor meer informatie de website van het Philips Symfonie Orkest.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.