BinnenkortNieuws

AVROTROS maakt realityserie over DNO

AVROTROS gaat dit voorjaar een realityserie maken over de mensen van De Nationale Opera, getiteld Bloed, zweet en aria’s. De serie wordt in de herfst uitgezonden.

Er komen vaak honderden mensen aan te pas om een productie op het toneel van De Nationale Opera te zetten (scène foto uit Gurre-Lieder / foto: Ruth Walz).
Er komen vaak honderden mensen aan te pas om een productie op het toneel van De Nationale Opera te zetten (scène foto uit Gurre-Lieder / foto: Ruth Walz).

AVROTROS maakte eerder realityseries over de mensen van het Concertgebouworkest (Bloed, zweet en snaren) en de mensen van Het Nationale Ballet (Bloed, zweet en blaren).

De serie over De Nationale Opera (DNO) valt samen met het vijftigjarige jubileum van het Amsterdamse operahuis, dat in seizoen 2015/2016 gevierd wordt.

In de serie worden de mensen achter de schermen van DNO in beeld gebracht, van operadirecteur Pierre Audi en chef-dirigent Marc Albrecht tot de zangers, regisseurs, gastdirigenten, artistieke staf, mensen van de techniek en mensen van de kostuumafdeling en het decoratelier. AVROTROS belooft “een exclusieve blik in de wereld van DNO”.

De serie wordt geproduceerd door De Haaien en in de herfst van dit jaar uitgevoerd.

Vorig artikel

Ekaterina Levental en Ricciotti op tournee

Volgend artikel

Discografie: Alcina en Tamerlano

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. John de Jong
    29 oktober 2015 at 22:15

    vandaag de eerste aflevering. Geweldig dat in Nederland op prime time een serie over de opera is. En wat is John Osborn een geweldige vent.

    Van mij zou Place de l’Opéra wel wat meer aandacht aan deze serie mogen besteden.