BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Saris zingt Florestan in Bad Hersfeld

De Nederlandse tenor Anton Saris zingt in augustus de rol van Florestan in Fidelio bij de Opernfestspiele in Bad Hersfeld, een kuuroord in de Duitse deelstaat Hessen. De opera van Beethoven wordt opgevoerd in de ruïne van de Stiftskirche, een grote, romaanse basiliek.

Tenor Anton Saris.
Tenor Anton Saris.

In 1961 werd in Bad Hersfeld (zo’n 450 kilometer van Amsterdam) een zogenoemde ‘Arbeitskreis für Musik’ opgericht, om het culturele en muzikale gebeuren in het kuuroord nieuw leven in te blazen. De Arbeitskreis begon met het organiseren van jaarlijkse festivalconcerten en voegde daar in 1980 scenische opera-uitvoeringen aan toe, in de ruïne van de Stiftskirche, één van de grootste romaanse ruïnes ter wereld.

De afgelopen jaren klonken opera’s als L’Orfeo, Carmen, Die Kluge en vele Verdi- en Mozart-titels in Bad Hersfeld. Dit jaar is het de beurt aan de operette Der Bettelstudent van Carl Millöcker en de opera Fidelio van Beethoven.

De cast van Fidelio staat onder leiding van Siegfried Heinrich. Naast Maria Gessler als Leonore en Marcus Weishaar als Rocco is de Nederlandse tenor Anton Saris te zien als Florestan. Saris studeerde in Den Haag en werkte in het verleden bij onder meer Opera Zuid, Internationale Opera Producties en de Hoofdstad Operette. Verder treedt hij veel op in Duitstalig gebied.

Fidelio gaat op 6 augustus in première en is tot en met 18 augustus nog zes keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opernfestspiele Bad Hersfeld.

Vorig artikel

Carsen ziet Rosenkavalier zonder roze bril

Volgend artikel

Plage de l’Opera: Angela, Milos en Joyce

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.