Home » Binnenkort, Buitenland, Nieuws

Nieuwe muziekwedstrijd in België

Brussel19 oktober 2016 Geen reacties

De acht Belgische conservatoria slaan de handen ineen voor een nieuwe muziekwedstrijd: de Honda Competition for Classical Music. Op 16 november vindt de halve finale van de eerste editie plaats, waarvoor de conservatoria elk twee kandidaten zullen selecteren.

Honda CompetitionDe Honda Competition for Classical Music is een initiatief van het Conservatoire royal de Bruxelles en de School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Alle conservatoria in België doen eraan mee. Honda Benelux gaat de wedstrijd drie jaar lang financieel ondersteunen. De prijzenpot bedraagt 16.000 euro. Het geld wordt verdeeld over drie laureaten (8.000, 5.000 en 3.000 euro).

De competitie staat open voor studenten van de acht conservatoria en voor musici die in het academiejaar voorafgaand aan de wedstrijd hun masterdiploma hebben behaald bij één van de instellingen. De conservatoria selecteren zelf ieder twee kandidaten. De wedstrijd vermeldt achttien disciplines die mogen meedingen, waaronder zang.

Op 16 november vindt de halve finale plaats in de grote concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Uit de zestien deelnemers worden drie finalisten gekozen, die op 19 februari 2017 in dezelfde zaal de prijzen verdelen.

De jury voor de halve finale bestaat uit docenten van de conservatoria en wordt voorgezeten door een vooraanstaand figuur uit de Belgische muziekwereld. Voor de finale komen daar nog twee prominenten bij.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.