BinnenkortBuitenlandNieuws

Nieuwe muziekwedstrijd in België

De acht Belgische conservatoria slaan de handen ineen voor een nieuwe muziekwedstrijd: de Honda Competition for Classical Music. Op 16 november vindt de halve finale van de eerste editie plaats, waarvoor de conservatoria elk twee kandidaten zullen selecteren.

Honda CompetitionDe Honda Competition for Classical Music is een initiatief van het Conservatoire royal de Bruxelles en de School of Arts van de Erasmushogeschool Brussel. Alle conservatoria in België doen eraan mee. Honda Benelux gaat de wedstrijd drie jaar lang financieel ondersteunen. De prijzenpot bedraagt 16.000 euro. Het geld wordt verdeeld over drie laureaten (8.000, 5.000 en 3.000 euro).

De competitie staat open voor studenten van de acht conservatoria en voor musici die in het academiejaar voorafgaand aan de wedstrijd hun masterdiploma hebben behaald bij één van de instellingen. De conservatoria selecteren zelf ieder twee kandidaten. De wedstrijd vermeldt achttien disciplines die mogen meedingen, waaronder zang.

Op 16 november vindt de halve finale plaats in de grote concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Uit de zestien deelnemers worden drie finalisten gekozen, die op 19 februari 2017 in dezelfde zaal de prijzen verdelen.

De jury voor de halve finale bestaat uit docenten van de conservatoria en wordt voorgezeten door een vooraanstaand figuur uit de Belgische muziekwereld. Voor de finale komen daar nog twee prominenten bij.

Vorig artikel

Klassiek Collectief speelt Pulcinella

Volgend artikel

ZaterdagMatinee stoft Spontini's Olympie af

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.