Home » Binnenkort, Nieuws

DNOA verzorgt lunchconcert DNO

Amsterdam6 maart 2017

door

Er staat doorgaans een flinke rij als voor het wekelijkse lunchconcert de deuren van Nationale Opera & Ballet opengaan. De belangstelling zal morgen vermoedelijk ook weer groot zijn als studenten van de Dutch National Opera Academy hun kwaliteit tonen in scènes uit Le nozze di Figaro. De aanvang is 12.30 uur.

DNOA logoDe studenten van de speciale operaopleiding van de Dutch National Opera Academy (DNOA) hebben een druk voorjaar. Eind april maken ze een speciale versie van La bohème voor het Bredewegfestival in Amsterdam en deze zomer spelen ze met Hänsel und Gretel een belangrijke rol in het programma van de Muziekzomer van het Nationaal Jeugd Orkest.

Op dinsdag 7 maart geven de zangers een indruk van hun vaardigheden tijdens het lunchconcert in Nationale Opera & Ballet. Op het programma staan scènes uit de opera Le nozze di Figaro van Mozart. In de hoofdrollen zijn Jeannette van Schaik (Contessa), David Visser (Conte), Nikki Treurniet (Susanna) en afwisselend Jasper Leever en Kazuma Goto (Figaro) te horen. Ze worden geregisseerd door Daniel van Klaveren, die afgelopen jaar een succesvolle productie van de complete opera maakte voor Opera Zuid.

Praktijkoefening maakt een groot deel uit van de tweejarige DNOA. Deze week is die praktijk niet alleen het optreden op dinsdag: van 8 tot en met 10 maart staat opnieuw Mozart op de lessenaars, ditmaal tijdens de workshops die mezzosopraan Anna Bonitatibus zal geven in het conservatorium in Amsterdam. Ook daar kan publiek bij aanwezig zijn. De workshops beginnen iedere dag om 14.00 uur en duren tot 18.00 uur.

Eind april staat tijdens het Bredewegfestival in Amsterdam op 27 april een optreden van de DNOA-studenten op het programma. Onder regie van Alexander Oliver worden de belangrijkste scènes gespeeld uit La bohème van Puccini. Hoe de DNOA-studenten klinken in Hänsel und Gretel valt te horen in augustus, als ze onder muzikale leiding van Anthony Hermus een complete enscenering van de opera van Humperdinck brengen met het Nationaal Jeugd Orkest.

Het lunchconcert vindt plaats in de foyer van Nationale Opera & Ballet. Zie voor meer informatie de website van DNOA.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.