BinnenkortNieuws

DNO geeft sneak peek van aus LICHT

In het kader van het Opera Forward Festival geeft De Nationale Opera op 19 maart een sneak peek van aus LICHT, de grote Stockhausen-productie die in 2019 bij het Holland Festival in première moet gaan. Te horen zijn delen uit Samstag en Donnerstag.

Promotiebeeld van 'aus LICHT'. (© De Nationale Opera)
Promotiebeeld van ‘aus LICHT’. (© De Nationale Opera)

De operacyclus LICHT van Karlheinz Stockhausen duurt 29 uur en bestaat uit zeven delen, voor elke dag van de week een deel. Bij het Opera Forward Festival zijn ‘Kathinka’s Gesang’ uit Samstag en ‘Michaels Reise um die Erde’ uit Donnerstag te horen.

De delen worden uitgevoerd onder muzikale leiding van Christian Karlsen en in een mise-en-espace van Renee Jonker. Paul Jeukendrup verzorgt de klankregie. Het Koninklijk Conservatorium uit Den Haag levert het ensemble en Karin de Fleyt (fluit) en Marco Blaauw (trompet) treden als solisten op.

De voorstelling vindt plaats in Nationale Opera & Ballet. Zie voor meer informatie de website van het Opera Forward Festival.

Vorig artikel

Laurence Dale ontvangt award voor Ariadne

Volgend artikel

Sinfonietta overrompelt met Mahlers Lied

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.