BinnenkortNieuws

DNO herneemt Audi’s Madrigalen

De Nationale Opera (DNO) herneemt vanaf 11 mei Pierre Audi’s productie Madrigalen uit 2007. De verzameling Monteverdi-werken wordt uitgevoerd in het Decoratelier van DNO in Amsterdam-Zuidoost. Christophe Rousset dirigeert.

Productiebeeld van Madrigalen, door Petrovsky & Ramone.
Productiebeeld van Madrigalen, door Petrovsky & Ramone.

In Madrigalen worden drie werken van Claudio Monteverdi gecombineerd: Lamento d’Arianna (het enige bewaard gebleven deel van de opera Arianna), Il ballo delle Ingrate en Il combattimento di Tancredi e Clorinda (twee delen uit het Achtste Madrigalenboek). In alle drie de werken is de dood het centrale thema.

Pierre Audi werkte voor de enscenering samen met Jannis Kounellis, die een stalen kunstwerk maakte als ‘centerpiece’ in het toneelbeeld. De voorstelling wordt gespeeld in een ruimte van het Decoratelier die even groot is als het toneel van Nationale Opera & Ballet. In een opslagruimte is een ontvangsthal gecreëerd, waar lokaal kunstenaarscollectief Heesterveld Creative Community kunstwerken tentoonstelt.

Net als in 2007 bestaat de cast uit jonge zangers, onder wie Nikki Treurniet, Thomas de Bruijn, Ginette Puylaert, Nathanaël Tavernier, Lissa Meyvis en Valeria Girardello. De muzikale leiding heeft Christophe Rousset, die zijn eigen barokensemble Les Talens Lyriques meeneemt.

Madrigalen is van 11 tot en met 19 mei zes keer te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder een kijkje achter de schermen bij de productie:

Vorig artikel

Munt sluit seizoen af met Verdi's Aida

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Roberto, Philip en Marc

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    5 mei 2017 at 22:46

    Een van de mooiste voorstellingen die ik gezien heb. Op de stuivende zandvloer In de Zuiveringshal van de Westergasfabriek in 2007. Hopelijk wordt het nu net zo mooi!