AchtergrondBinnenkortBuitenland

Cité de l’Opera: Roberto, Philip en Marc

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 87.

Opera Cup voor zangkampioenen
Volgend jaar start het operafestival Glyndebourne een eigen zangcompetitie, de Glyndebourne Opera Cup. Het biedt kansen voor de start van een internationale carrière en het winnen van £ 15,000. De tweejaarlijkse wedstrijd zal afwisselend thematisch zijn en gewijd aan een componist.

Grosse menge highlights
Der junge Lord, Dialogues des Carmélites en Salome zijn enkele van de hoogtepunten uit de programmering van de Staatsoper Hannover. Aan de beelden te zien was de presentatie een wilde uiting van theatrale creativiteit.

L’après midi d’une photo
Historische opname van legendarische componisten onder een boom.

Het Glyndebourne-programma voor 2018
Madama Butterfly, Der Rosenkavalier en Vanessa (met Doris Soffel als de barones) zijn enkele van de titels voor Glyndebourne 2018.

Heropend in Parijs
Het Franse Forum Opéra zette de historie van de Opéra-Comique in Parijs op een rij. De foto’s zijn veelbelovend.

Nieuw werk uit Zwolle
Het Kameroperahuis en I SOLISTI brengen tijdens Operadagen Rotterdam de voorstelling Before I Die. De laatste repetities zijn net begonnen.

https://twitter.com/Astridstockman/status/856841726182535168

Juan Diego op dvd
Volgens Operawire komt er een dvd van de Werther-productie die het Teatro Communale di Bologna onlangs maakte. Tenor Juan Diego Floréz zingt de titelrol.

Koffiedrinken met een rietje
Tenor Roberto Alagna zingt bij de New Yorkse Metropolitan Opera de rol van Cyrano in de opera van Franco Alfano. Zoals wel vaker met een pruik, een flinke laag schmink, maar vanwege de rol ook met een speciale neus.

Laag en lager
Wie gezegend is met een stevige laagte in de stem, kan fraaie rollen tegenkomen als Osmin, Filip II en Gurnemanz.

Howdy Folks!
Zo begint Omar Crook zijn podcast vanuit Los Angeles. Hij kwebbelt eerst over zichzelf en na vier minuten begint een interview met bas-bariton Philip Cokorinos. Die vertelt onder meer over de juiste keuze voor een rol.

Lees mee met Lisette
Sinds we uit betrouwbare bron weten dat sopraan Lisette Oropesa leest wat we over haar berichten, is het nog leuker een tweet van haar op te nemen in deze rubriek. Ze laat u even meelezen in haar partituur. Rigoletto, met Lisette als Gilda, opent op dinsdag 9 mei.

Martyn doet Marnie
Terwijl dirigent Martyn Brabbins in Amsterdam wordt toegejuicht voor zijn leiding van A Dog’s Heart, werkt de English Nationale Opera aan een wereldpremière voor komend najaar. Brabbins zal in Londen voor het orkest staan in de nieuwe opera Marnie van Nico Muhly. Hij treft in Londen ook weer tenor Alasdar Elliott, die in A Dog’s Heart de Eerste Patiënt zingt.

De ‘beau’ van Mike
Tenor Michael Fabiano zingt eind deze week, naast een niet te overzien aantal collega’s, op het 50-jarig jubileum van de Metropolitan Opera in Lincoln Center New York. Daarna vliegt hij door naar Aix-en-Provence. In die Zuid-Franse kunststad staat hij als Don José naast Stéphanie d’Oustrac als Carmen. Vóór al dat gereis was er tijd voor een foto met zijn ouders en zijn ‘beau’ Bryan McCalister.

Cité 2 mei

Dollen met Saimir
Saimir Pirgu, binnenkort te zien als Il duca di Mantova in Rigoletto bij De Nationale Opera, was te gast in Podium Witteman. Achter de schermen trof hij Arthur, Lucas en Emma.

Marc onderweg
Nu Martyn Brabbins, Carlo Rizzi en binnenkort Daniele Gatti op de bok staan van Nationale Opera & Ballet heeft Marc Albrecht tijd voor andere zaken. In Wenen dirigeert hij Elegie für junge Liebende van Hans Werner Henze.

Vorig artikel

DNO herneemt Audi's Madrigalen

Volgend artikel

Maltman zingt Eislers Hollywood Songbook

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.