Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

Astana huist 25ste editie Operalia

Astana19 juli 2017 2 reacties

Op maandag 24 juli begint de 25ste editie van Operalia. De competitie van Plácido Domingo vindt dit jaar plaats in Astana in Kazachstan. Van de veertig deelnemers worden er tien uitgekozen om op 29 juli in de finale te zingen.

Plácido Domingo richtte in 1993 zijn competitie Operalia op, om jonge talenten de kans op een doorbraak te geven. Gezien de prijswinnaars uit verleden – onder wie Nina Stemme, José Cura, John Osborn, Erwin Schrott, Stéphane Degout, Olga Peretyatko, Sonya Yoncheva en Pretty Yende – slaagt het concours vrijwel jaarlijks in zijn opzet.

Zangers van 18 tot 32 jaar kunnen zich middels een opname aanmelden voor Operalia. Ieder jaar doen zo’n 1.000 zangers dat. Veertig van hen worden door een jury van drie geselecteerd voor de kwartfinale. De deelnemers komen dit jaar uit zeventien landen. Nederlandse kandidaten zijn er niet. De meeste zangers komen uit Rusland, Italië en Zuid-Korea.

In Astana worden de talenten beoordeeld door een jury bestaande uit onder anderen Dominique Meyer, directeur van de Wiener Staatsoper, Peter Katona, casting director van het Royal Opera House, en Joan Matabosch, artistiek directeur van het Teatro Real in Madrid.

De kwartfinales en halve finales vinden plaats op 24, 25 en 26 juli. De finale vindt plaats op 29 juli, onder begeleiding van Astana Opera Symphony Orchestra, geleid door Domingo zelf.

Zie voor meer informatie de website van Operalia.

Hieronder een promovideo van Operalia:

door

2 reacties »

  • N.Barendregt zei:

    en nog een paar winnaars: Ana Maria Martinez, Joyce Di Donato, Joseph Calleja en niet te vergeten, Rolando Villazón.

  • Maarten-Jan Dongelmans zei:

    Prachtig ook die Hymne van P. Domingo Jr.! Ik meen dat hij ooit iets dergelijks voor het Vaticaan geschreven heeft.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.