BinnenkortNieuws

Hollands Diep brengt Julia & Romeo

Muziektheater Hollands Diep brengt vanaf 1 september de voorstelling Julia & Romeo: het bekende verhaal van Shakespeare, verteld vanuit het perspectief van Julia. Het wordt de laatste regie van Cilia Hogerzeil als artistiek leider van het Dordtse gezelschap.

Productiebeeld van Julia & Romeo. (© Muziektheater Hollands Diep)

Julia & Romeo is een combinatie van muziektheater en poppenspel. Julia is een meisje van 13, die zonder haar geliefde Romeo niet verder wil leven. Ze aarzelt tussen leven en dood en haalt de gebeurtenissen van de afgelopen tijd voor de geest. Het verhaal wordt gespeeld in flashbacks, waarbij poppen de verschillende personages vertolken.

Muziektheater Hollands Diep belooft “stil spel, onderbroken of vergezeld door aria’s, liederen en gezongen monologen op muziek van Prokofjev en Max Knigge en op de teksten van Shakespeare en eigen teksten”.

De rol van Julia wordt vertolkt door zangeres en actrice Linde Schinkel. Zij bespeelt niet alleen de pop Julia, maar ook andere personages uit het verhaal. Naast haar staan altvioliste Karin Dolman en pianiste Caecilia Boschman, die beiden ook in het poppenspel betrokken worden en bovendien vocaal van zich laten horen. Verder is poppenspeler Damiët van Dalsum bij de voorstelling betrokken.

Julia & Romeo gaat in première in Theater Inter Amicos in Dordrecht, in het kader van het Microfestival. Er zijn voorstellingen op 1 en 2 september. Op 14 en 21 oktober zijn er voorstellingen in het Energiehuis in Dordrecht, de thuisbasis van Muziektheater Hollands Diep.

Regisseur Cilia Hogerzeil richtte Muziektheater Hollands Diep op in 2001 op en legde zich met succesvolle producties als Achnathon toe op hedendaags en nieuw gecomponeerd repertoire. Ze wordt als artistiek leider per 1 oktober opgevolgd door David Prins.

Zie voor meer informatie over Julia & Romeo de website van Muziektheater Hollands Diep.

Vorig artikel

Lady Macbeth triomf voor Mariss Jansons

Volgend artikel

Bartoli en Loy vieren succes met Ariodante

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.