Binnenkort

Barokopera op reprise met Purcell Gala

Barokopera Amsterdam besteedt dit seizoen aan onderzoek, maar komt toch één keer met een productie voor de dag: een reprise van het Purcell Gala. In een geënsceneerd concert wordt het publiek meegenomen door het Londen van de zeventiende eeuw, om de veelzijdigheid van Henri Purcell te ontdekken.

PurcellGala FolderVorig jaar trok Barokopera Amsterdam met succes met het Purcell Gala door het land, ter gelegenheid van het jubileumjaar van de componist. Dit seizoen gaat de productie daarom op herhaling.

Het is het enige teken van leven dat de Barokopera dit seizoen geeft, omdat het gezelschap van artistiek leidster Frédérique Chauvet haar tijd verder steekt in onderzoek, als voorbereiding op enkele grote tournees volgend seizoen.

Het Purcell Gala is een rondreis door het Londen van de zeventiende eeuw. Tijdens de muzikale trip maakt het publiek kennis met de uitersten van het werk van Purcell. De titel van het concert is niet voor niets ‘Henri Purcell: Koning, Kerk en Kroeg’.

Er is theatermuziek en dansmuziek, er zijn café-songs, concertaria’s, odes, fanfares en chaconnes. ‘Purcell is als geen ander van alle markten thuis’, schrijft het gezelschap in de folder van de productie.

Regisseur David Prins zorgt door korte teksten en kleine acties op het toneel dat die bonte verzameling Purcell-werken aan elkaar gelijmd worden.

De cast van de reprise is licht gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Sopraan Wendy Roobol, countertenor Gunther Vandeven en tenor Joost van Velzen zijn voor een tweede keer van de partij. Nieuw zijn sopraan Klaartje van Veldhoven en bariton Bas Kuijlenburg. Voor de laatste voorstelling zal verder countertenor Jean-Sébastien Beauvais aantreden in plaats van Vandeven.

Het negenkoppige ensemble van de Barokopera staat onder leiding van Frédérique Chauvet.

Het Purcell Gala gaat op dinsdag 19 januari van start in het Theater Heerlen. Daarna zijn er tot en met 3 maart nog vijf voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van Barokopera Amsterdam.

Vorig artikel

Een Barbier volgens het boekje

Volgend artikel

Reisopera geeft een Verdi-bal vol debuten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.