BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Mijnssen maakt zich op voor barokjaar

De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen duikt in 2019 volop in onbekend barokrepertoire. Bij de Opéra national du Rhin ensceneert ze La divisione del mondo van Legrenzi, bij het Opernhaus Zürich gaat ze aan de slag met Hippolyte et Aricie van Rameau.

Jetske Mijnssen. (© Marco Borggreve)

La divisione del mondo ging in 1675 in wereldpremière in Venetië. Het werk, dat draait om de goden van de Olympus, is van de hand van de Italiaanse componist Giovanni Legrenzi, die volgens de Opéra national du Rhin na Monteverdi en Cavalli een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het operagenre.

De bekende barokdirigent Christophe Rousset leidt met zijn ensemble Les Talens Lyriques de eerste Franse uitvoering van het werk. Jetske Mijnssen maakt met de productie haar debuut bij het operahuis in de Elzas. Er zijn van 8 februari tot en met 9 maart 2019 voorstellingen in Strasbourg, Mulhouse en Colmar.

In Zürich regisseert Mijnssen een bekender, maar niettemin weinig uitgevoerd barokwerk: Hippolyte et Aricie van Rameau. Bij het Zwitserse operahuis, waar ze eerder Orlando paladino en Idomeneo regisseerde, werkt Mijnssen samen met een andere barokspecialist, Emmanuelle Haim, die voor het Orchestra La Scintilla staat. Er zijn van 19 mei tot en met 14 juni zeven voorstellingen.

Zie voor meer informatie de persoonlijke website van Jetske Mijnssen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 49 van 2018

Volgend artikel

BarokOpera portretteert Peter de Grote

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.