AchtergrondBinnenkortInterviews

Opera Magazine: Bogdan Volkov en DNOA met Graun

Tenor Bogdan Volkov, die zijn muziekopleiding in Kiev kreeg en lid was van het Young Artists Program van het Bolshoi Theater in Moskou, zingt in Amsterdam Alfredo in La traviata. In Den Haag werken de studenten van de Dutch National Opera Academy aan Grauns barokopera Cleopatra e Cesare.

  • Het was door een video van Maria Callas op YouTube dat tenor Bogdan Volkov opera ontdekte, de combinatie van muziek en theater. Hij werd opgeleid in Kiev en ontwikkelde zich tijdens een bepalende periode bij het Bolshoi Theater in Moskou tot operaster. Zijn optreden tijdens Operalia met de aria van Lensky maakte grote indruk. Volkov zingt in grote huizen en is de komende weken bij De Nationale Opera in Amsterdam te zien als Alfredo in La traviata. Hoewel het een bestaande productie is, wordt er onder leiding van regisseur Tatjana Gürbaca gewerkt alsof alles nieuw is. De voorstellingen staan gepland in december bij De Nationale Opera. (Interview vanaf 0:55)
  • Hoewel de producties van de Dutch National Opera Academy vooral bedoeld zijn voor de jonge zangers zelf, hoopt de academie dat de opera Cleopatra e Cesare van Carl Heinrich Graun nu toch echt voor publiek kan worden opgevoerd. Het is de derde poging. Het is tevens het afscheid van het gebouw van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, dat naar Amare in het centrum verhuist. Artistiek leider Paul McNamara vertelt over het belang van de productie voor de studenten. Er staan voorstellingen gepland op 1, 3 en 5 december. De voorstellingen gaan door, echter steeds met een aanvangstijd van 13.00 u. (Interview vanaf 23:50)

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(Foto podcast en homepage: Bogdan Volkov © Charles Thompson)

Vorig artikel

In de zalen: Formidable, Le Grand Macabre, Du Pré

Volgend artikel

Fabian Homburg: zangavontuur in Georgië

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.