Binnenkort

Güra zingt Schubert in Muziekgebouw

Tenor Werner Güra geeft op dinsdag 23 november een recital in het Muziekgebouw aan ’t IJ, als tweede concert in de liedrecitalserie Grote Zangers. Hij wordt begeleid door David Bollen. Zijn leerling Nino Aurelio Gmünder zingt een voorprogramma.

Werner Güra (foto: Monika Rittershaus).

De serie Grote Zangers is een initiatief van de Stichting Grote Zangers en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De serie werd enige weken geleden afgetrapt door sopraan Soile Isokoski en de jonge zangeres Aylin Sezer in het voorprogramma.

De Duitse tenor Werner Güra, die zijn opleiding volgde in Salzburg, Basel en Amsterdam, verzorgt het tweede recital uit de reeks. Hij zingt diverse liederen van Franz Schubert, repertoire waar hij zich volgens de organisatie ‘bijzonder in thuisvoelt’.

,,De selectie voert van onschuldige liefde en lyrische natuurverering tot verzoening met de dood. Ook wordt er rondgezworven zonder aan te komen, zoals het de waarlijk romantische ziel betaamt”, licht het Muziekgebouw aan ’t IJ toe.

Güra wordt begeleid door pianist David Bollen. De tenor Nino Aurelio Gmünder uit Zürich, een leerling van Güra, zal een kort voorprogramma verzorgen, met liederen van Hugo Wolf en Henri Duparc.

Het voorprogramma begint om 19.45 uur. Het recital van Güra volgt om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

CineMec geeft introductiecursus opera

Volgend artikel

Lovende reacties voor The Open Road

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.