Binnenkort

A’dams Opera Koor jubileert met Nabucco

Het Amsterdams Opera Koor geeft op zondag 28 november een jubileumconcert in het Concertgebouw ter gelegenheid van haar 60-jarig bestaan. In het concert wordt Verdi’s opera Nabucco concertante opgevoerd, geleid door Robbert van Steijn.

Het 120-koppige Amsterdamse operakoor slaat voor het concert de handen ineen met het Randstedelijk Begeleidingsorkest Sinfonia onder leiding van Robbert van Steijn en een Fernorkest onder leiding van Piet Groenedijk.

Uit binnen- en buitenland zijn solisten aangetrokken om Verdi’s bekende opera samen met het koor uit te voeren. Zo zingt Christopher Robertson Nabucco, vertolkt Wiebke Göetjes Abigaill, treedt Carina Vinke op als Fenena en zingt Zelotes Edmund Toliver de profeet Zaccaria. Philip O’Brien vertolkt verder Ismael, terwijl Claudia Patacca Anna zingt.

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw en begint om 14.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Amsterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Pfitzners Palestrina: traag maar meesterlijk

Volgend artikel

Veel zelfspot in Guillaume Tell in Zürich

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. ingrid schuurman
  28 november 2010 at 19:34

  Het was een prachtige uitvoering van Nabucco van middag!!!!!
  Graag zou ik de naam van de zangeres die zo schitternd de rol van Abigail vertolkte willen weten. Het ging allemaal een beetje snel met de aankondiging ….Alvast bedankt.
  Nog veel succes de komende jaren.
  Met hartelijke
  groet
  Ingrid Schuurman

 2. Basia Jaworski
  28 november 2010 at 19:51

  Claudia Iten.