Buitenland

Hvorostovsky zegt operaoptredens af

Dmitri Hvorostovsky zal om gezondheidsredenen voorlopig niet meer op het operatoneel verschijnen. De Russische bariton geeft nog wel concerten en recitals en wil ook albums blijven maken.

Dmitri Hvorostovsky. (© Pasha Antonov)
Dmitri Hvorostovsky. (© Pasha Antonov)

In juni 2015 werd bij Hvorostovsky een hersentumor ontdekt. Sindsdien is hij onder behandeling. Tussen zijn behandelingen door keerde hij echter telkens terug in operaproducties. Zo was hij in oktober 2015 wereldwijd in bioscopen te zien in Il trovatore en stond hij de afgelopen weken nog in La traviata bij de Wiener Staatsoper. De evenwichtsproblemen die Hvorostovsky vanwege zijn ziekte ondervindt, maken het hem nu echter onmogelijk om verder op te treden in opera’s.

Hvorostovsky’s agenda vermeldt tot september 2017 nog negen concerten en recitals. De rest van de tijd wil hij zich concentreren op zijn behandeling.

De bariton heeft onder meer moeten afzeggen voor een productie van Il trovatore bij het Royal Opera House en een productie van Jevgeni Onjegin bij de Metropolitan Opera in New York. Beide voorstellingen worden live in de bioscoop vertoond.

Hieronder een recent optreden van Hvorostovsky:

https://www.youtube.com/watch?v=EVzNbDjATfM

Vorig artikel

Opera in de media: week 50

Volgend artikel

Mehta keert terug in Wenen met Falstaff

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.