Buitenlands nieuwsNieuws

Barenboim nieuwe muzikaal directeur Scala

Daniel Barenboim is benoemd tot nieuwe muzikaal directeur van het Teatro alla Scala in Milaan. De dirigent/pianist heeft een contract getekend van december 2011 tot eind 2016. Hij zal vijftien weken per jaar voor het beroemde operahuis in actie komen.

Daniel Barenboim (foto: Felix Broede / DG).

Barenboim was als dirigent de afgelopen vijf jaar al nauw betrokken bij de Scala. Nu mag hij definitief de rol gaan bekleden die sinds het vertrek in 2005 van de vorige muzikaal directeur, Riccardo Muti, vacant was.

De Argentijns-Israelische Barenboim gaat vanaf 1 december officieel aan de slag. Hij zal vijftien weken per jaar opera en concerten dirigeren in Milaan en zal verder de tournees van het huisorkest voor zijn rekening nemen. De Scala zegt in een communiqué trots te zijn op de deal met ‘één van de grootste dirigenten van onze tijd’.

De 69-jarige Barenboim was eerder chef-dirigent in onder meer Chicago en Parijs en leidt sinds 1992 als Generalmusikdirektor de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn.

Vorig artikel

Kameroperahuis lanceert nieuw seizoen

Volgend artikel

Opera in de media: week 42

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.