Buitenlands nieuwsNieuws

Parijs wild enthousiast over Domingo

Plácido Domingo verovert overal ter wereld harten, maar het publiek in het Théâtre du Chatelet maakte hij wel heel gek. Meer dan een half uur stonden ze te juichen en klappen nadat de beroemde tenor Cyrano de Bergerac had vertolkt.

Domingo was naar Parijs gekomen om vijf keer de hoofdrol in de opera van Franco Alfano te zingen. Aan zijn zijde vond hij solisten als Nathalie Manfrino (een Franse sopraan in opkomst) en de Albanese tenor Saimir Pirgu. Patrick Fournilier leidde het Orchestre symphonique de Navarre tijdens de voorstellingen, de regie was van Petrika Ionesco.

Hoewel de tenor voorzichtiger is met het aannemen van rollen en hij telkens drie dagen tussen voorstellingen plant om op adem te komen, weet hij telkens weer veel succes te oogsten. Zeker in Parijs.

Na de laatste voorstelling, afgelopen zondag, was het publiek niet meer te stuiten in haar applaus. Het theater zette er een compilatie van op youtube.com. Zie hieronder:

Vorig artikel

‘Naïviteit is een fantastisch fenomeen’

Volgend artikel

Adam in Ballingschap live op Radio 4

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.