BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Sonostream.tv streamt wereldpremière

De website sonostream.tv zendt vrijdag 25 januari om 17.00 uur live de wereldpremière van de opera Spiegelgrund uit. Met het nieuwe werk van componist Peter Androsch herdenkt het Oostenrijkse parlement de holocaust.

De Reichsratssitzungssaal, ook wel Historischer Sitzungssaal.

De wereldpremière van Spiegelgrund vindt plaats in de Reichsratssitzungssaal van het Oostenrijkse parlement in Wenen. De voorstelling wordt geleid door Thomas Kerbl en geregisseerd door Alexander Hauer. De cast bestaat uit zangers als Katerina Beranova en Robert Holzer en verteller Karl Sibelius.

De productie, een samenwerking van de Anton Bruckner Privatuniversität Linz en Ensemble 09, wordt live uitgezonden door ORF III op de Oostenrijkse televisie en als gratis livestream aangeboden op Sonostream.tv.

Componist Peter Androsch schreef Spiegelgrund ter gelegenheid van de International Holocaust Remembrance Dag (27 januari). De opera gaat over de 789 zieke en gehandicapte kinderen die door de nazi’s in het psychiatrische ziekenhuis Spiegelgrund werden vermoord.

Zie voor meer informatie sonostream.tv.

Vorig artikel

Discografie: Guillaume Tell

Volgend artikel

FOP scoort met online mini-opera's

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.