Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Akselrod wint Hilde Zadek Competitie

Wenen8 april 2013 1 reactie

Sopraan Gan-ya Ben-gur Akselrod heeft zaterdag 6 april de achtste Internationaler Hilde Zadek Gesangswettbewerb in Wenen gewonnen. De Israëlische zangeres krijgt 7000 euro en rollen bij de Kammeroper Wien en de Neuen Oper Wien.

Winnares Akselrod met Hilde Zadek en professor Michael Rossnagel van de Ernst von Siemens Musikstiftung.

Zeven zangers mochten zaterdag in de Wiener Musikverein aantreden in de finale van het naar de Duitse sopraan Hilde Zadek vernoemde concours. De 25-jarige Akselrod, die al op het toneel stond bij de Deutsche Oper Berlin en Carnegie Hall, kwam als beste uit de bus tegenover een jury van grootheden als Brigitte Fassbaender, Christa Ludwig en Hilde Zadek zelf.

Akselrod ging behalve met de 7000 euro van de eerste prijs ook met engagementsprijzen bij de Kammeroper en Neue Oper uit Wenen naar huis. Verder won ze een beurs met de ‘Sonderpreis Internationale Werkstatt Schweiz’.

De tweede prijs van het concours (3500 euro) ging naar de Poolse mezzosopraan Natalia Kawalek-Plewniak en de derde prijs (2000 euro) naar Eunkyoung Lim uit Zuid-Korea. Het prijzengeld kwam allemaal uit de portefeuille van de Ernst von Siemens Musikstiftung.

Zie voor de volledige uitslag de website van de Hilde Zadek Gesangswettbewerb.

Hieronder zingt Akselrod een deel uit Pergolesi’s Stabat Mater:

door

1 reactie »

  • Mordi zei:

    MAZAL TOV!!!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.