Buitenlands nieuwsNieuws

Kaufmann stapt over van Decca naar Sony

Jonas Kaufmann heeft een exclusief contract getekend bij Sony Classical. Hij verlaat daarmee Decca, het label waar hij sinds 2007 onder contract stond. Het eerst Sony-album van de Duitse tenor is gewijd aan Verdi en komt in september uit.

Jonas Kaufmann (foto: Gregor Hohenberg / Sony Classical).
Jonas Kaufmann (foto: Gregor Hohenberg / Sony Classical).

De nieuwe Verdi-cd van Kaufmann is al opgenomen, in Parma, met het Orchestra dell’Opera di Parma onder leiding van Pier Giorgio Morandi. Het album bevat dertien aria’s en scènes uit Macbeth, Luisa Miller, La forza del Destino, Un ballo in maschera, Otello, Aida, Il trovatore, I masnadieri en Simon Boccanegra. Elf stukken zingt Kaufmann voor het eerst.

Kaufmann is één van de grootste tenoren van dit moment. Hij brak door in 2006 toen hij Alfredo zong in New York en staat sindsdien boven aan het verlanglijstje van alle grote operahuizen. Hij tekende in 2007 bij Decca en bracht daar cd’s uit als Romantic Arias, Wagner en een album met Duits operarepertoire.

Vorig artikel

Natalie Dessay neemt sabbatical

Volgend artikel

Eerste opera in het Papiaments in première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. 25 juni 2013 at 13:19

  … ik ben dan altijd zo benieuwd, wat de reden achter zo;n overstap is. Geld zal vast een van de redenen zijn…

 2. Antonio
  25 juni 2013 at 15:14

  Dat zou ik wel willen weten, Sander!
  Wellicht onenigheid over de op te nemen repertoire?
  Misschien wilde Decca nog meer Wagner terwijl hij juist Verdi wilde zingen?
  Ruzie over de opnameleider?
  Ik kan mij niet voorstellen dat in zijn geval een duizendje meer of minder nog verschil maakte, maar misschien de royalties wel?
  Allemaal speculaties.