Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Opera North onderzoekt vreemdgaan

Leeds3 september 2009 Geen reacties

Opera North heeft wel een heel bijzondere manier gevonden om de openingsproductie van het nieuwe seizoen in de belangstelling te krijgen. Het deed naar aanleiding van de opera Così fan tutte een onderzoek naar vreemdgaan.

Mozarts Così fan tutte (‘zo zijn ze allemaal’) is de opera bij uitstek over trouw/ontrouw. Ferrando en Guglielmo doen alsof ze Dorabella en Fiordiligi moeten verlaten om in het leger te gaan, maar komen vermomd terug om hun trouw te testen.

Het Engelse gezelschap Opera North begint het nieuwe seizoen met een productie van de Mozart-opera. Daarin zingt onder andere Quirijn de Lang, in de rol van Guglielmo.

Om brede aandacht te trekken voor de productie liet het gezelschap een onderzoek over vreemdgaan doen onder 3000 volwassenen. Het verhaal van Così fan tutte blijkt de spijker op z’n kop te slaan: vrouwen zijn niet zo trouw.

Meer dan een kwart van de ondervraagde vrouwen is wel eens vreemgegaan en een vijfde zou het zo weer doen. De reden: met name verveling. Opvallend is dat mannen op sommige fronten trouwer zijn dan vrouwen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.