Home » Nieuws

Internationaal Vocalisten Concours van start

Den Bosch18 september 2009

door

Vandaag, vrijdag 18 september, beginnen de Nationale Voorronden van het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. De competitie wordt aangevuld met een masterclass van Nelly Miricioiu en uiteindelijk een concert van de winnaars van de voorronden.

Van vandaag tot en met zondagavond zullen diverse zangers het tegen elkaar opnemen in de Nationale Voorronden (er zijn ook internationale voorronden) voor het concours, dat in september 2010 zal plaatsvinden.

Onder de deelnemers zitten zangers als Julia Westendorp, Jussi Lehtipuu, Bas Heijnen en ook zangers als Maribeth Diggle en Zhenhua Chang van de Dutch National Opera Academy. Allemaal zijn het Nederlandse zangers of zangers die in Nederland wonen of studeren.

De jury bestaat uit Roberta Alexander, Mya Besselink, Hein Meens, Charles van Tassel en Annett Andriesen (de juryvoorzitter en tevens de algemeen directeur van het IVC).

Naast het competitiegedeelte zal de bekende sopraan Nelly Miricioiu op vrijdag 25 september en zaterdag 26 september een masterclass geven in Muziekcentrum De Toonzaal in Den Bosch. Die masterclasses zijn bijna uitverkocht.

Op zondag 4 oktober zal in Theater aan de Parade in Den Bosch een presentatieconcert plaatsvinden van de winnaars van de voorronden.

Meer info: www.ivc.nu.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.