Buitenlands nieuwsNieuws

Willis-Sørensen en Chang winnen Operalia

De Amerikaanse sopraan Rachel Willis-Sørensen en de Guatemalaanse tenor Mario Chang hebben zaterdagavond in Los Angeles de hoofdprijzen in Plácido Domingo’s zangcompetitie Operalia gewonnen. Ze ontvangen beiden 30.000 dollar.

Tenor Mario Chang (foto: Dario Acosta).
Tenor Mario Chang (foto: Dario Acosta).

Operalia vond dit jaar voor de derde keer plaats in Los Angeles. Veertig jonge zangers namen deel aan de eindronden van de gerenommeerde competitie, in 1993 opgericht door zanger en dirigent Plácido Domingo. Tien van hen drongen door tot het finalegala op zaterdagavond, waarin ze onder leiding van Domingo zelf optraden voor een internationale jury.

De jury, met leden als Thierry Fouquet, Peter Kantona, Jonathan Friend en Anthony Freud, verkoos Rachel Willis-Sørensen tot winnares van de 2014-editie. De Amerikaanse sopraan won in 2011 al de Belvedere Singing Competition en zong onder meer al in Dresden, Londen en Houston.

Tenor Mario Chang uit Guatemala won bij de heren. Hij rondde onlangs zijn opleiding in het jongtalentprogramma van de Metropolitan Opera af en wordt vanaf dit seizoen lid van het huisensemble van de Oper Frankfurt.

Van beide winnaars hieronder een fragment. Over Willis-Sørensen een kleine reportage van BYU Magazine, van Chang een opname van de Operalia-finale van afgelopen zaterdag.

De tweede prijzen van Operalia (20.000 dollar) gingen naar de Amerikaanse sopraan Amanda Woodbury, die eerder dit jaar de National Council Auditions van de Metropolitan Opera won, en de Amerikaans-Mexicaanse tenor Joshua Guerrero.

De derde prijzen (10.000 dollar) moesten zowel bij de mannen als de vrouwen gedeeld worden: de Franse sopraan Anaïs Constans en de Italiaanse sopraan Mariangela Sicilia wonnen bij de vrouwenstemmen, countertenor John Holiday en countertenor Andrey Nemzer wonnen bij de mannenstemmen.

Er werden diverse andere prijzen uitgereikt. Zo won Rachel Willis-Sørensen ook de Birgit Nilsson Prize voor Wagner- en Strauss-repertoire en de Pepita Embil Domingo Zarzuela Prize. Mario Chang won op zijn beurt de Don Placido Domingo, Sr., Zarzuele Prize en één van de twee publieksprijzen. De andere publieksprijs ging naar Amanda Woodbury. Tot slot won Joshua Guerrero de CulturArte Prize.

Vorig artikel

DNO brengt driemaal Sasha Waltz' Orfeo

Volgend artikel

Heras-Casado: “Ik wil aan alles ruiken”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. kersten
    1 september 2014 at 22:03

    Heerlijke, gezonde stemmen in dito ossatuur!