Nieuws

Das Rheingold van Reisopera groot succes

Alle voorstellingen van Das Rheingold van de Nationale Reisopera zijn volledig uitverkocht. Het operagezelschap noemt de start van haar meerjarige Ring-project dan ook ‘een daverend succes’. Ook voor Die Walküre volgend jaar zijn al veel kaarten verkocht.

Scène uit Das Rheingold (foto: Marco Borggreve).
Scène uit Das Rheingold (foto: Marco Borggreve).

De Reisopera begon zaterdag 26 september met een vierjarig project rond Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Het gezelschap wil ieder jaar een deel van de Ring produceren, met in 2013 een opvoering van de gehele cyclus.

Het eerste deel, Das Rheingold, blijkt aan te slaan bij het publiek. Alle voorstellingen in het Nationaal Muziekkwartier in Enschede zijn uitverkocht. Ook de pers was enthousiast over de productie van regisseur Antony McDonald en dirigent Ed Spanjaard.

„Dit is een geweldige eerste stap in de richting van onze droom: de complete cyclus in het Wagnerjaar 2013”, reageerde intendant Guus Mostart. “Ik ben verheugd dat het publiek Das Rheingold in zijn armen heeft gesloten en dat men de weg naar Enschede heeft gevonden.”

Voor het volgende deel van de Ring, Die Walküre, zijn ook al honderden kaarten verkocht. Die Walküre wordt in september en oktober 2010 opgevoerd, als opening van dat seizoen van de Reisopera.

Meer informatie: www.reisopera.nl.

Vorig artikel

Edo de Waart vervangt Levine bij Met

Volgend artikel

Opera per Tutti in Amsterdam en Utrecht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.