Home » Nieuws

Kameropera zoekt bekendheid in Overijssel

Zwolle1 december 2009 Geen reacties

Kameropera is nog lang niet op de kaart gezet in Overijssel. Dat meent Annemarie Reitsma van het Kameroperahuis in een gesprek met De Stentor. Er zijn weinig goede jonge operamakers en het publiek weet de weg naar kameropera’s nog niet voldoende te vinden.

“We zijn nog niet goed zichtbaar in Zwolle en omgeving, dat kan ik alleen maar beamen”, zegt Reitsma tegenover De Stentor.

Om kameropera aan de man te brengen, is het Kameroperahuis met diverse initiatieven bezig. Zo zijn er gesprekken met een dramaopleiding en het conservatorium van Zwolle, om het gemis van een regieopleiding op te vangen.

Ook maakt het Kameroperahuis diverse ‘werkplaatsproducties’ voor jong talent. Op 4 en 5 december wordt bijvoorbeeld de kleine opera Penthesilea van componist Benedict Weisser en regisseur Lotte de Beer opgevoerd in Theater Odeon in Zwolle.

Het Kameroperahuis wil ook in gesprek gaan met opera- en theaterliefhebbers om samen na te denken over mogelijkheden om kameropera in Zwolle en omgeving op de kaart te zetten. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@kameroperahuis.nl.

Zie voor meer informatie de website van het Kameroperahuis.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.