Home » Nieuws

Herdenkingsopera voor zoon André Post

20 januari 2010 1 reactie

De opera Ça Ira van Roger Waters zal in november voor een tweede keer opgevoerd worden in Nederland. Daarmee wordt de gewelddadige dood van Dirk Post, zoon van tenor André Post, herdacht en geld opgehaald voor de Stichting TegenZinloosGeweld.

Ça Ira werd in 2008 voor het eerst in Nederland opgevoerd door het Nederlands Concertkoor en het Tilburgs Begeleidingsorkest. Solisten waren toen onder andere Ernst Daniël Smid en André Post.

In november 2009 werd de zoon van André Post vermoord in Urk. Hij was veertien jaar. De initiatiefneemster van de eerste uitvoering van Ça Ira, Joke Tuinema, besloot daarop de opera nogmaals in productie te brengen als herdenking van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Het werk is namelijk ‘een epos over vrijheid en een aanklacht tegen geweld’, aldus de website van het project.

De opbrengst van de uitvoering gaat naar de Stichting TegenZinloosGeweld.

Hart van Nederland besteedde deze week aandacht aan het onderwerp in een kort item. Zie de website van de tv-zender voor meer informatie.

door

1 reactie »

  • joke tuinema zei:

    Beste Jordi,

    Dank je voor het plaatsen van je bericht over ‘Ça Ira Moed’.
    Ik vul er graag nog iets op aan. De opbrengst van deze bijzondere uitvoering van de opera ‘Ça Ira. There is Hope’ zal ten goede komen aan de nieuwe visie Moed van de Stichting TegenZinloosGeweld. Kort gezegd, met Moed wordt gewerkt aan bewustwording (met name onder jongeren), dat een betere wereld begint bij het verbeteren van je eigen leefomgeving. Dat er Moed voor nodig is om in deze maatschappij je stem te laten horen, waar het welke vorm van geweld dan ook betreft. Zoals in de opera wordt gezongen: “Make a choice and find your voice!”

    Joke

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.