Buitenlands nieuwsNieuws

Carlo Rizzi nieuwe directeur Opera Rara

De Italiaanse dirigent Carlo Rizzi volgt Sir Mark Elder op als artistiek directeur van het platenlabel Opera Rara. Dat werd donderdag bekendgemaakt. Rizzi begint de job in september 2019.

Carlo Rizzi. (© Tessa Traeger)

Opera Rara is een initiatief van Patric Schmid en Don White, dat inmiddels ondergebracht is bij Warner Classics. Het label heeft een naam opgebouwd met het uitbrengen van vergeten operarepertoire, met een speciale focus op het belcantorepertoire.

Carlo Rizzi maakte in 2017 kennis met het label toen hij cd’s met belcantoaria’s opnam met Joyce El-Khoury en Michael Spyres. In september volgt hij Mark Elder op, die sinds 2012 artistiek directeur is. Onder Rizzi’s leiding beleeft Opera Rara volgend jaar zijn 50-jarig jubileum.

Carlo Rizzi is een bekend gezicht bij de grote operahuizen in de wereld. Vorig jaar zomer dirigeerde hij zijn eerste productie van Les contes d’Hoffmann bij De Nationale Opera in Amsterdam, waar Place de l’Opera hem interviewde.

Vorig artikel

Opera in de zomer: Verbier Festival

Volgend artikel

DNOA brengt Judith Weir en Lennox Berkeley

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.