Nieuws

Delfzijl houdt Internationaal Korenfestival

Tijdens het Carmenfestival dat deze zomer in Delfzijl plaatsvindt, zal er ook een Internationaal Carmen Korenfestival georganiseerd worden. Koren uit diverse landen krijgen op 20 juni de kans zich aan het publiek te presenteren.

Het Carmenfestival vindt plaats van 17 tot en met 25 juni in Delfzijl. De spil van het hele gebeuren is een nieuwe Carmen-productie die IVAK in samenwerking met Opera Spanga van regisseur Corina van Eijk heeft gemaakt. De kaartverkoop voor die opera begint op 8 maart.

De productie wordt omkleed met tal van evenementen, waaronder een businessevenement, een filmfestival, exposities en schoolprojecten.

Ook het Internationaal Carmen Korenfestival is onderdeel van de festivalweek. Op zondag 20 juni krijgen koren uit binnen- en buitenland de kans zich te presenteren op het Molenbergplein van de noordelijke stad. Ze kunnen kiezen of ze dat voor een jury willen doen of niet.

De koren krijgen twintig minuten de tijd om zich met een programma te presenteren – het liefst een programma waar elementen van het thema ‘Carmen’ in terug te vinden zijn, aldus de organisatie.

Inmiddels zijn er al diverse aanmeldingen. Koren uit de regio, maar ook uit Duitsland en Tsjechië, waaronder het Gybon Gymnasiumkoor uit Hradec Kralove.

Zowel dorpen als koren krijgen verder de kans koren uit het buitenland te ‘adopteren’, wat zoveel wil zeggen dat ze het mogelijk maken dat de koren naar Nederland kunnen komen om deel te nemen aan het festival.

Zie voor meer informatie de website van het Carmenfestival.

Vorig artikel

Kijktip: Hertog Blauwbaards burcht op dvd

Volgend artikel

Zeldzame tweeluik in première bij DNO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.