Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Domingo verbreekt applausrecord in Madrid

Madrid4 augustus 2010 Geen reacties

Plácido Domingo heeft vorige week woensdag het langste applaus in de geschiedenis van het Teatro Real in Madrid gekregen: 32 minuten lang hield de ovatie aan. De zaterdag ervoor had de operagrootheid al van een applaus van 25 minuten mogen genieten. Dat bericht El Pais.

Domingo in een eerdere productie van Simon Boccanegra (foto: Monika Rittershaus).

Plácido Domingo zong in juli driemaal de hoofdrol in Verdi’s Simon Boccanegra in het Teatro Real in Madrid. De tweede voorstelling, op zaterdag 25 juli, werd live uitgezonden op een groot scherm buiten het theater. De ovatie na afloop duurde 25 minuten, inclusief een balkonscène waar Domingo de nodige Spaanse liedjes zong voor de massa mensen die buiten naar hem hadden zitten kijken.

Op woensdag 28 juli scherpte hij het Madrileense record verder aan. Het applaus hield toen 32 minuten aan. Exact een verdubbeling van het oude record, dat op 16 minuten stond.

Aan het einde van het applaus op woensdag imiteerde Domingo overigens met zijn rode kostuum een stierenvechter, waarmee hij verwees naar het besluit van Catalonië om stierengevechten te verbieden.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.