Buitenlands nieuwsNieuws

C Major geeft complete Valencia-Ring uit

Na eerder de afzonderlijke delen te hebben uitgebracht, heeft C Major nu de volledige Ring des Nibelungen-productie van La Fura dels Baus uitgegeven op dvd en Blu-Ray. Het label heeft ook een uitgave gemaakt met de hoogtepunten uit de bijna 1000 minuten lange cyclus.

Het gezelschap La Fura dels Baus produceerde in 2007 en de seizoenen daarna een futuristische productie van Wagners Ring des Nibelungen voor het gloednieuwe Palau de les Arts Reina Sofia in Valencia.

De haast science-fiction-achtige enscenering kon, ook dankzij de topcast, rekenen op de hoogste lof. De productie won diverse prijzen, waaronder een Echo Klassik-award dit jaar.

De volledige cyclus is nu uitgekomen op dvd en Blu-Ray, bij het label C Major. Het telt 948 minuten opera en nog eens twee uur aan documentaires over de totstandkoming van de vier delen.

Voor wie 1000 minuten toch een wat lange zit vindt, heeft het label een speciale uitgave met een kleine twee uur aan hoogtepunten gemaakt. Ook deze uitgave is zowel op dvd als Blu-Ray verkrijgbaar.

Alle delen van de Valencia-Ring zijn op Place de l’Opera gerecenseerd:

Das Rheingold
Die Walküre
Siegfried
Götterdämmerung

Lees ook het interview met Helga Schmidt, de intendant van het Palau de les Arts.

Zie voor meer informatie de website van C&S Entertainment.

Vorig artikel

Georgina von Benza of Jonas Kaufmann?

Volgend artikel

De wereld in 40 operahuizen: Mumbai

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.