BinnenkortBuitenlandNieuws

Dmitri Jurowski leidt Shakespeare-concert

Mooi passend bij de huidige productie van Rossini’s Otello geeft de Vlaamse Opera op 25 en 27 februari een Shakespeare-concert in Gent en Antwerpen. Op het programma staan werken van Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Verdi. Dmitri Jurowski dirigeert.

Dmitri Jurowski (foto: Annemie Augustijns / Vlaamse Opera).
Dmitri Jurowski (foto: Annemie Augustijns / Vlaamse Opera).

Het thema van het seizoen van de Vlaamse Opera is ‘fatal attraction’ en volgens het operagezelschap is er niemand die dat thema beter naar het toneel vertaalde dan Engelands grootste schrijver, William Shakespeare. Vandaar dat de Vlaamse Opera deze maand een concertprogramma op het podium zet dat helemaal draait om op Shakespeare gebaseerde composities.

Het Vlaamse Opera-orkest speelt onder leiding van chef Dmitri Jurowski de fantasie-ouverture Romeo en Julia van Tsjaikovski, de Hamlet suite van Sjostakovitsj en delen uit Giuseppe Verdi’s Otello. Van Verdi’s opera klinken het liefdesduet uit de eerste akte en het gehele vierde bedrijf.

Zoran Todorovich zal de partij van Otello voor zijn rekening nemen, Judith Howarth zingt Desdemona en Josef Wagner vertolkt Iago. Wagner is momenteel ook in Rossini’s Otello te horen bij de Vlaamse Opera. Daarin zingt hij de partij van Elmiro Barberigo. De rollen van Emilia en Cassio worden tot slot vertolkt door Raffaella Lupinacci en Denzil Delaere.

‘Shakespeare in concert’ is op 25 februari te horen in Gent en op 27 februari in Antwerpen. Zie voor meer informatie de website van de Vlaamse Opera.

Vorig artikel

Vlaamse Opera overtuigt met 'andere' Otello

Volgend artikel

Petra Lang: “Wagner is altijd weer nieuw”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.