BinnenkortNieuws

DNO herneemt kameropera Jake Heggie

In het kader van Nationale Dodenherdenking herneemt De Nationale Opera op 4 en 6 mei de kameropera For a Look or a Touch van Jake Heggie. Ook vorig jaar markeerde het Amsterdamse operahuis de herdenking met dit werk.

Scène uit For a Look or a Touch. (© Cory Weavers Photography / Courtesy of Music of Remembrance)

For a Look or a Touch stamt uit 2007 en is de eerste van drie eenakters over vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werk zoomt in op de vervolging van homoseksuelen. Schrijver Gene Scheer baseerde zijn libretto op getuigenverslagen en informatie van het United States Holocaust Memorial Museum.

De kameropera wordt uitgevoerd door een klein ensemble, met in de solorollen Alexander Oliver (acteur) en Agris Hartmanis (bariton). De regie komt van Wim Trompert. De voorstellingen vinden plaats in Nationale Opera & Ballet.

For a Look or a Touch is één van de vele voorstellingen die op de avond van de Dodenherdenking in het land te zien zijn. Een overzicht van alle producties is te vinden op de website van Theater Na de Dam.

Vorig artikel

Opera in de media: week 18 van 2018

Volgend artikel

Studio Nibelheim: Countertenor Tim Mead

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.