Binnenkort

Met opent bioscoopseizoen met Aida

De Metropolitan Opera opent op zaterdag 6 oktober zijn bioscoopseizoen met een op en top klassieke productie van Verdi’s Aida. Stersopraan Anna Netrebko zingt de titelrol, met Aleksandrs Antonenko als haar geliefde.

Anna Netrebko als Aida. (© Marty Sohl / Met Opera)

Jarenlang opende Anna Netrebko, één van de grootste operasterren in de wereld, de geliefde bioscoopserie van de Met met een spannende hoofdrol. De afgelopen jaren was het de beurt aan andere topsopranen, maar dit jaar keert de Russische zangeres terug op het openingsaffiche en wel met een rol die ze niet eerder in New York zong: Aida in Giuseppe Verdi’s gelijknamige opera uit 1871.

Verdi’s geliefde werk is te zien in een klassieke productie van Sonja Frisell uit 1988. Gianni Quaranta en Dada Saligeri zorgen voor weelderige decors en kostuums. De muzikale leiding is in handen van Nicola Luisotti.

De rol van Radamès, de Egyptische held die voor de slavin Aida valt, wordt gezongen door Aleksandrs Antonenko, één van de meest gerenommeerde dramatische tenoren van dit moment. Mezzo Anita Rachvelishvili is de derde schakel in het tragische verhaal; zij zingt de jaloerse prinses Amneris. Verder zijn onder anderen Quinn Kelsey als Amonasro en Dmitry Belosselskiy als Ramfis te bewonderen.

In Nederland is Aida te zien bij vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena. Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder zingt Netrebko ‘O patria mia’:

Vorig artikel

Maria Callas als hologram de wereld rond

Volgend artikel

Opera in de media: week 40 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.