BinnenkortNieuws

Filmtheater Voorschoten vertoont opening Bayreuth

De opening van de beroemde Bayreuther Festspiele is op zondag 25 juli live te volgen in het Filmtheater Voorschoten. Gespeeld wordt Der fliegende Holländer in een regie van Dmitri Tcherniakov.

Op 25 juli live te zien in het Festspielhaus in Bayreuth én in het Filmtheater Voorschoten: Der fliegende Holländer. (© Rico Neitzel / CC BY-SA 2.5)

De Bayreuther Festspiele brengt ieder jaar wel een productie op het witte doek van bioscopen, maar dan vooral in Duitsland. In Nederland beperken de bioscopen hun opera-aanbod doorgaans tot voorstellingen van de Metropolitan Opera en het Royal Opera House. Het Filmtheater Voorschoten heeft dit jaar echter Bayreuth ‘binnengehaald’ en plaatst zich daarmee in een rijtje met tientallen Duitse cinema’s.

De vertoning van Der fliegende Holländer begint om 17.30 uur met een voorprogramma. Om 18.00 uur gaat de opera-uitvoering van start. Wagners bekende werk over de ronddolende Hollander, die enkel uit zijn vloek bevrijd kan worden als een vrouw hem eeuwige trouw belooft, is te zien in een nieuwe regie van Dmitri Tcherniakov. Op de bok staat Oksana Lyniv.

John Lundgren vertolkt de titelrol en Georg Zeppenfeld is kapitein Daland. Asmik Grigorian zingt de rol van Senta, haar Bayreuth-debuut. Erik komt voor rekening van Eric Cutler, Attilio Glaser zingt Der Steuermann en Marina Prudenskaya is te beleven als Mary.

De vertoning in Voorschoten is niet van ondertiteling voorzien. Kaarten kosten 15 euro. Zie voor meer informatie de website van het Filmtheater Voorschoten.

Vorig artikel

OPERA2DAY brengt de opera die Bach nooit schreef

Volgend artikel

DNO brengt filmversie Upload uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.