Binnenkort

IOP op tournee met Verdi-klassieker Aida

Internationale Opera Producties trekt de komende tijd door het land met Verdi’s absolute klassieker Aida. Koor en orkest komen uit Bulgarije, de regie is van Frank-Bernd Gottschalk, die vaker bij IOP te gast is.

Aida van Giuseppe Verdi beleefde in 1871 haar wereldpremière, geheel toepasselijk in het operahuis van Caïro, Egypte. Het stuk speelt zich namelijk af in Egypte. Het verhaalt over de liefde tussen Radames en de Ethiopische prinses Aida, die de slavin is van de Egyptische prinses Amneris.

Internationale Opera Producties (IOP) trekt in april en mei door het land met een productie van de opera. De muzikale invulling wordt verzorgd door het koor en orkest van de Staatsopera van Plovdiv, uit Bulgarije. Josef Suilen en Grigor Palikarov delen de bok.

De cast is ook grotendeels Bulgaars, met namen als Elena Baramova, Stoyan Dakalov, Iordanka Derilov, Daniela Diakova en Niko Isakov.

Regisseur is de Duitser Frank-Bernd Gottschalk. Hij is regelmatig te gast bij IOP. Zo ensceneerde hij begin dit seizoen een productie van Don Giovanni.

Aida is van dinsdag 13 april tot en met maandag 10 mei 25 keer te zien in diverse theaters in Nederland en België. Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

Vorig artikel

Van Sandwijk: verslaafd aan het podium

Volgend artikel

Opera per Tutti geeft Frans concert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.